Viden / Presse

Om få år bliver tusindvis af danske virksomheders data på bæredygtighed lige så vigtige som deres finansielle tal. Den mulighed bør I gribe!

Vi står ved et paradigmeskift, hvor tusindvis af danske virksomheder står overfor en enestående og risikofri mulighed for at opnå en stor konkurrencefordel med de nye EU-direktiver om bæredygtighed. Hvorfor taler vi ikke om det?

(Kronikken er bragt i Berlingske, december 2022)

Unik, historisk mulighd

Arbejder du i en mindre business-to-business virksomhed er mit gæt, at du ikke er klar over, at din virksomheds data på bæredygtighed om få år bliver lige så vigtige som jeres finansielle tal.*

Som rådgiver i strategisk bæredygtighed møder jeg ofte virksomhedsejere, som slet ikke er klar over, at ovenstående er deres nye situation. Og det gælder både for de store virksomheder, og deres mindre leverandører. Det betyder grundlæggende to ting: At de enten har rigtig travlt, eller at de fra start opgiver at blive first movers i deres branche.

Jeg undrer mig over, at vi slet ikke taler om, hvilken historisk mulighed de mindre danske B2B leverandører til større virksomheder står overfor.

Med de kommende direktiver kender vi EU-lovgivningen i ret detaljeret grad og dermed også hvilke parametre, de store virksomheder snart kommer til at rapportere på i deres bæredygtighedsrapporter.

For de danske B2B leverandører er det da ren luksus allerede nu at vide, præcis hvad man skal levere på om få år. Hvis de griber den mulighed, og allerede nu sætter sig ind i lovkravene, kan de relativt billigt og risikofrit blive firstmovere, når 49.000 af de største virksomheder i Europa skal rette ind efter den nye lovgivning.

De største virksomheder kommer med 100 procents garanti til at efterspørge, at deres leverandører kan levere de rigtige ESG-data i høj kvalitet. Og senere at de viser et godt impact-niveau, så de selv fremstår konkurrencedygtige.

Og de virksomheder, som ikke kan vise disse data, kommer ganske enkelt til at blive hægtet af.

SMV’erne bør se dette som en unik mulighed for at opnå kæmpemæssig konkurrencefordel ved at komme på forkant med lovgivningen allerede nu. Endda stort set risikofrit.

* De kommende EU bæredygtighedsdirektiver får en afgørende betydning for tusindvis af europæiske virksomheder – store som små. Det gælder både EU Taksonomien, Corporate Sustainability Due Diligence-direktivet, og ikke mindst Corporate Sustainability Reporting-direktivet, som alle træder i kraft fra i år og formodentligt frem til 2026. Dertil kommer en indfasningsperiode op til 3 år.

Start jeres transformation idag

Skal vi samarbejde?

Book et gratis møde med Dennis Thaagaard og få hurtig afklaring på, hvad dit næste skridt skal være.