Viden / Artikel

SBTi

21/02/2024

Skrevet af: Dennis

SBTi står for Science Based Tagets-initiative og er en global indsats, der hjælper virksomheder med at sætte ambitiøse og bindende mål for at reducere deres CO2-udledninger. Med en verificeret SBT-målsætning får virksomheden ét af de højeste niveauer af blåstempling indenfor klimaaftryk.

SBTi er hurtigt blevet højeste standard for virksomheder, som ønsker at sætte bindende mål for deres udledninger af drivhusgasser.

SBTi - kort fortalt

Formålet med initiativet er at støtte virksomheder i at fastsætte klimamål, der er videnskabeligt forankrede i Parisaftalens mål om at begrænse global opvarmning på under 1,5 grader.

Når en virksomhed tilslutter sig Science Based Targets-initiativet, forpligter virksomheden sig til at tage konkrete skridt for at opfylde deres mål. Det kan omfatte ændringer i deres produktion, energiforbrug eller andre aspekter af deres drift for at blive mere klimavenlige. SBTi tilbyder sektor-specifikke kriterier og retningslinjer, så målene er tilpasset virksomhedens specifikke industri og omstændigheder.

SBTi-initiativet fokuserer på et tæt samarbejde mellem virksomheder og klimaeksperter, som definerer en klar retning for virksomhedernes bidrag til reduktionsmål i overensstemmelse med klimavidenskaben.

SBTi er hurtigt blevet højeste standard for virksomheder, som ønsker at sætte bindende mål for deres udledninger af drivhusgasser.

Start jeres transformation idag

Mangler du hjælp til næste skridt?

Vi står klar til en uformel snak om dine udfordringer eller spørgsmål